۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۷:۳۵

با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی؛

نخستین بازارچه صنایع دستی پایتخت افتتاح شد

نخستین بازارچه صنایع دستی پایتخت افتتاح شد

نخستین بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی عودلاجان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود سلطانی‌فر در مراسم افتتاحیه بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی عودلاجان که امروز دهم مهر ماه برگزار شد، با اشاره به اینکه در کنار اعتیادهای مختلفی که وجود دارد و منفی و مضر است برخی عادت ها هم مثبت و خوشایند است، گفت: خوشبختانه در سال های اخیر مردم و مسئولان به حفظ میراث فرهنگی و هویت تاریخی و تمدنی کشور خود معتاد شده‌اند. ما این اعتیاد را در میان شهرداری ها و اعضای شورای شهر، استانداران، وزرا و مسئولان ذیربط شاهد هستیم. احیای بازارچه عودلاجان هم ماحصل یکی از این اعتیادهای مثبت و خوشایند بوده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بازارچه عودلاجان را یکی از تجلی های این سه عنصر دانست و افزود: بنای بازارچه یک بنای تاریخی و تجلی‌گاه میراث فرهنگی ما است. آنچه در آن عرضه می شود، صنایع دستی است که می تواند به جذب گردشگر فرهنگی کمک کند. از سوی دیگر این بازارچه با مشارکت مردم و مسئولان احیا و مرمت شده و این مشارکت مردم رویداد مثبتی است که نمی توان بی تفاوت از کنار آن گذشت.

سلطانی فر به اهمیت مشارکت های مردمی اشاره و بیان کرد: ما مشارکت مردمی را از دو سال پیش در دستور کار خود قرار دادیم و بسیاری از بناهای فرسوده با همکاری بخش خصوصی مرمت شده اند. در عین حال به بخش خصوصی اجازه بهره برداری از این بناها با رعایت موازین لازم داده شده است. تاکنون ۲۰ بنا را با مشارکت بخش خصوصی، مرمت و احیا کرده ایم و با این بخش قرارداد بسته شده است. این قراردادها هم به تقویت سرمایه گذاران خصوصی کمک می کند و هم به زنده ماندن یک بنا می انجامد.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. او در سخنانی کوتاه گفت: اینجا محله قدیمی من است من در کوچه حاجی ها درس خواندم یک زمان بازارچه و محله عودلاجان رونق و اعتباری داشت و جای خوبی بود امید که با همکاری خوب مردم و مسئولان بار دیگر این محله سر و سامان بگیرد و ما بتوانیم علاوه بر بازارچه بافت مسکونی عودلاجان را هم احیا کنیم.

عابد ملکی شهردار منطقه ۱۲ هم به چگونگی احیای بازارچه عودلاجان اشاره و بیان کرد: مردم و کسبه این بازارچه نقش مهمی بر احیای آن داشتند. قرار است ادامه این بازارچه از سمت شمال تا خیابان پامنار از سمت غرب، از کوچه حاجی ها به کوچه مروی راه‌اندازی شود. ما برآنیم تا در طرح ارتقاء کیفیت زندگی در مرکز تاریخی تهران قسمت های مهمی از بازار تاریخی را احیا کنیم.

شهردار منطقه ۱۲ سر و سامان دادن به بخش مسکونی عودلاجان را یکی دیگر از برنامه های مهم این منطقه دانست و افزود: ما تلاش می کنیم تا رضایت مردم را در زمینه تراکم، توده گذاری بافت و... به دست آوریم در حال حاضر تعتداد زیادی از املاک در بخش مسکونی عودلاجان به حال خود رها شده اند. ما برآنیم تا با رونق بازارچه عودلاجان به بخش مسکونی هم سر و سامان بخشیم و فضای مناسبی را برای گردشگران فراهم آوریم.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور نیز در ادامه بیان کرد: در گذشته بازارچه عودلاجان وضع مناسبی نداشت و تنها یک گنبد از ۵۰ گنبد آن باقی مانده بود. خوشحالیم که امروز این بازارچه با مشارکت میراث فرهنگی و شهرداری تهران سر و سامان گرفته است. ما امروز شاهد افتتاح فاز اول هستیم امید که در فازهای بعدی به بخش های پشتی بازارچه و همچنین محله مسکونی عودلاجان هم توجه شود.

حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی هم یکی دیگر از کسانی بود که در مراسم افتتاحیه بازارچه عودلاجان سخن گفت.

وی به اواخر سال ۸۹ اشاره کرد و گفت: آن زمان بود که کسبه عودلاجان اعلام آمادگی کردند که حاضر به همکاری با مسئولان شهری برای احیای بازارچه هستند. ما در پی رسیدگی به خواسته مردم و کسبه محل، آخرین پروژه پایلوت را که پامنار بود و سر و سامان دادن به آن به سال ۸۳ و ۸۴ برمی گشت، مورد بررسی قرار دادیم. جالب اینکه کسبه هم می گفتند اگر بازارچه عودلاجان شبیه به پروژه پامنار می شود، ما آماده همکاری هستیم و این آغاز یک حرکت بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی پروژه بازارچه عودلاجان را نخستین تجربه شهرداری در زمینه مشارک با مردم و کسبه محل دانست و افزود: در همه جای دنیا این گونه مشارکت های مردمی اتفاق می افتد و این آغاز یک حرکت بود؛ چراکه شهرداری تهران تا پیش از این ماجرا چنین تجربه ای را نداشت که کسبه همان اندازه سهم بیاورند که سازمان میراث فرهنگی و شهرداری و این گونه بود که بازار محله عودلاجان سر و سامان گرفت.

حیدری رئیس هیات مدیره بازارچه عودلاجان هم از مسئولان خواست تا در ارتباط با جذب گردشگر به کسبه کمک کنند و اینگونه نباشد حالا که بازارچه راه اندازی و مراسم افتتاحیه برگزار شده، کسبه را به حال خود رها کنند. آن هم کسبه ای که تغییر شغل دادند و طی این چند سال ضرر و زیان های مالی را به جان خریدند.

پویا محمودیان مدیرکل صادرات صنایع دستی کشور هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود او که بازسازی ۵۰ کتیبه تاریخی در بازارچه عودلاجان اشاره و بیان کرد: تنها یک کتیبه از ۵۰ کتیبه تاریخی در این بازارچه باقی مانده بود امروز این ۵۰ کتیبه مرمت و بازسازی شده اند و این فرم مشارکتی بین میراث فرهنگی، شهرداری و هیات امنا و کسبه بازار عودلاجان بسیار خوشایند است و امروز نخستین بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی پایتخت افتتاح می شود.

وی در ادامه بیان کرد: کشوری که ادعا می کند سومین کشور جهان در زمینه صنایع دستی است در سال ۱۳۹۵ نخستین بازارچه هنرهای سنتی خود را افتتاح می کند تا به محلی برای جذب گردشگر و بالا بردن میزان فروش صنایع دستی در قلب بازار بزرگ تهران کمک کند.

مراسم افتتاحیه بازارچه صنایع دستی عودلاجان با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، رئیس شورای شهر تهران، شهردار منطقه ۱۲، معاون میراث فرهنگی کشور، معاون صنایع دستی کشور، رئیس انجمن صادرکنندگان صنایع دستی، مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان تهران و همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی در بازار بزرگ تهران برگزار شد.

کد خبر 3784257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha